Hlavní obsah

Rybáři vylovili ze svých sítí slona

V rybářských sítích může uvíznout cokoliv a kdokoliv. Svědčí o tom případ z jihoindického státu Karnataka. Ve zdejším jezeře Nugu se totiž v úterý do rybářských sítí zamotal slon. Složitá záchranná operace trvala osm hodin.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Do rybářských sítí se chytil nečekaně velký kousek - slonVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Sloni jsou dobří plavci. Zejména v oblasti kolem Srí Lanky je možné nezřídka pozorovat slony i v oceánu několik kilometrů od pobřeží. A není tedy divu, že jeden slon si chtěl zkrátit cestu přes rozsáhlé jezero.

Nepočítal však s rybářskými sítěmi. Naštěstí si slona zamotaného do sítí všimli místní a povolali na pomoc pracovníky z lesnického úřadu a policisty. Záchrana slona trvala dlouhých osm hodin, zejména kvůli tomu, že divoké zvíře sebou začalo mrskat vždy, když se člun s lesníky přiblížil. Slon se však nakonec vyčerpal a následně mohli ochranáři připlout blíž a pomocí dlouhých háků sundat zvířeti sítě z nohou.

Z moře u Srí Lanky zachránili neobvyklého tonoucího - slona

Koktejl

Chobotnatec pak sám dokázal doplavat na břeh. Úřady nyní vyšetřují, kdo rybářské sítě do jezera umístil. Rybolov je totiž v této oblasti jezera zakázán. Mnoho zvířat z džungle sem chodí uhasit svou žízeň.

Reklama

Výběr článků

Načítám