Hlavní obsah

Rumunští vesničané podali žalobu na "Borata"

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žalobu na americké filmové studio Twentieth Century Fox kvůli kasovnímu trháku Borat podali dva obyvatelé rumunské vesnice. Nicolae Todorache a Spiridom Ciorebea žádají 30 miliónů dolarů jako náhradu škody, která jim údajně vznikla, protože je film lživě spojuje se znásilňováním, potraty, prostitucí a zlodějinou, píše dnes agentura Reuters.

Článek

V žalobě podané u Manhattanského federálního soudu žalobci zároveň žádají, aby se veleúspěšná komedie přestala vysílat, dokud z ní nebudou vystřiženy scény, v nichž účinkují. Jednorukého dědečka Todoracheho, který je z jihorumunské vesnice Glod, jež se během natáčení změnila v Boratův "rodný Kazachstán", filmaři přesvědčili, aby si připnul místo protézy sexuální hračku.

Todorache i Ciorebea tvrdí, že k natáčení filmu, jehož plný název zní: Borat, aneb Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj národu, byli přemluveni podvodem. Netušili prý, že se nejedná o dokumentární film o rumunské chudobě, ale o satirickou komedii.

Reklama

Související témata:

Související články

Přichází komedie roku: Borat

Do kin přichází film Borat. Prý je sprostý, xenofobní, zlý, rasistický, urážlivý a navíc je to podvod. Budete ho milovat!

Výběr článků

Načítám