Hlavní obsah

Rozestupy? V Indii nacpali do dvou sanitek 26 lidí s covidem

Pandemická situace v Indii je opravdu kritická. Svědčí o tom i záběry, které ukazují převoz pacientů. Do dvou soukromých sanitek se muselo vtěsnat 26 lidí pacientů s covidem. Neměli jinou možnost, státní záchranka se vůbec neobjevila.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Do dvou sanitek v Indii napěchovali 26 pacientů s covidemVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Jedním ze základních pravidel pro boj s pandemií koronaviru je sociální distancování. To ovšem pacienti, které 24. května nabíraly sanitky v okrese Maduraj v indickém svazovém státě Tamilnádu, provozovat v žádném případě nemohli.

Indický pár obešel covidová opatření. Svatbu pro 160 lidí uspořádal v letadle

Koktejl

Pro 26 lidí totiž přijela pouhá dvě vozidla. Podle místních médií čekali nejprve infikovaní vesničané na vládní transport. Ten se ale nedostavil, a tak jim nezbylo nic jiného než záležitost vyřídit soukromou cestou. Pronajali si dvě sanitky, které je odvezly. Do každého vozu nastoupilo 13 cestujících.

Jedná se tak o jeden z mnoha důkazů, že Indii podráží nohy v boji s pandemií tamní chatrné zdravotnictví. Země sice zavedla zdravotní pojištění a chudí dostávají podporu na nákup léků, jenomže počet nemocnic, lůžek v nich ani personálu nestoupal.

V Indii v průměru připadá deset lékařů na deset tisíc obyvatel, ale v některých indických státech to není ani pět.

Reklama

Výběr článků

Načítám