Hlavní obsah

Řidička musí nosit fotku své oběti ležící v rakvi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

USA

Hrozivý trest udělil soud ve Spojených státech ženě, která při automobilové nehodě zabila muže. Jennifer Langstonová by měla při sobě všude a za všech okolností nosit fotografii zemřelého. Řidička však tvrdý trest odmítá, oběť nehody je totiž na fotografii zachycena ve své rakvi.

Foto: Petr Mráček

Lucie Vondráčková

Článek

Podnapilá Lanstonová před rokem a půl narazila do automobilu učitele Glenna Clarka, který byl ve voze se svou těhotnou manželkou Annettou. Muž na místě zemřel, jeho choť je dodnes v komatu. Dítě se narodilo císařským řezem pět měsíců po nehodě a je vychováváno příbuznými.

Rozsudek přinesl rozčarování

Langstonová své pochybení přiznala a kromě pobytu za mřížemi jí byl udělen dosud nevídaný trest. Po dobu pěti let totiž musí u sebe nosit fotografii oběti. Za porušení rozhodnutí jí hrozí pokuta ve výši 20 tisíc dolarů (asi 520 tisíc Kč). Informaci přinesl zpravodajský server Ananova.

Zádrhel je v tom, že Clarkovi rodiče předali Langstonové fotku, na níž jejich mrtvý syn leží v rakvi. Proti tak tvrdému trestu, který by mohl Jennifer psychicky narušit, se její advokát Michael Sherman odvolal, jelikož se domnívá, že by žena měla u sebe nosit Clarkovu fotografii zaživa. Opačné rozhodnutí považuje za "nerozumné a kruté".

Soudce Tim McCune požádal rodinu oběti, aby dodala jiný snímek, pozůstalí tak ale odmítají učinit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám