Hlavní obsah

Řek si prokopal tunel k úložišti antických předmětů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ATHÉNY

Řecká policie zatkla v Megaře západně od Atén muže, který si prokopal ze svého domu tunel až na pozemek, kde mají archeologové uskladněny antické předměty, jež byly nalezeny v této oblasti. Informovala o tom agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Erechtheion na Akropoli v Athénách. Ilustrační fotografie.

Článek

Řek vyhloubil pod přístřeškem na svém pozemku jámu hlubokou téměř čtyři metry, která pak pokračovala sedm metrů dlouhým a 1,7 metru vysokým tunelem vedoucím k dalším třem malým podzemním chodbám. Ty ústily na pozemku patřícím archeologům, sdělila aténská policie.

Policisté v tunelu objevili úlomky antických předmětů. Nedaleko jámy nalezli kus antického potrubí, úlomek velké hliněné nádoby, další kousky keramiky a kameny z antické zdi, kterou muž při svém kopání rozbil.

U jeho domu objevili vyšetřovatelé 20 velkých pytlů obsahujících půdu, kterou vykopal.

Zatímco zloděje čeká soud, antické předměty byly svěřeny odborníkům archeologického muzea v Megaře. Toto město leží v regionu bohatém na antické památky a archeologové zde stále nalézají další předměty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám