Hlavní obsah

Racka vyhrála, učí se delfína. Bizarní mistrovství se těší oblibě nejen ve Francii

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mistrovství se pořádají nejen ve fotbale či v hokeji, ale i v nevšednějších disciplínách. Jeden bizarní turnaj pořádají už šestým rokem ve Francii. Soutěžící zápolí o co nejvěrnější napodobení zvuku racka, a nutno přiznat, že někteří účastníci nejsou od reality daleko. Popularita racčího skřeku se už dostala za hranice země galského kohouta.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ve francouzském Dunkerku se konal šampionát v imitování rackůVideo: Reuters

 
Článek

Mistrovství v netradiční dovednosti se koná ve francouzském Dunkerku. Cílem soutěžících je co nejpřesněji napodobit skřeky racků.

Obliba akce stále roste. Zájem za léta konaní nabyl takových rozměrů, že nejdříve musí být uspořádáno jakési předkolo a jen ti nejnadanější imitátoři se poté utkají ve finále.

Kromě rozhodčích jsou do hodnocení zapojeni i přihlížející diváci, kteří oceňují výkony soutěžících pochvalnými skřeky.

Ve velmi podobném duchu se nesla i akce v sousední Belgii, kde se sešli lidští racci i z ostatních zemí. Vítězem klání se stal 31letý Reggy Laatsch z Nizozemska, mezi ženami triumfovala teprve 21letá domácí Belgičanka Bregje Idingová, která dokonce získala nejvíce bodů ze všech účastníků.

Foto: Bregje Iding

Bregje Idingová získala nejvíce bodů ze všech

Podle organizátora akce Jana Seyse celá akce může vypadat trochu hloupě, ale za úspěchem imitace stojí dlouhé vědecké pozorování racků, bez něhož by soutěžící mohl uspět jen stěží.

Foto: Bregje Iding

Příští rok musí zapracovat na kostýmu

„K napodobování jsem se dostala na školním výletě na střední škole. Byli jsme s třídou u moře a bylo tam strašně moc racků. A my, jako praštění puberťáci, jsme je začali napodobovat. No a objevila jsem svůj skrytý talent. Spolužáci říkali, že bych se tím měla živit, tak jsem šla alespoň vyhrát soutěž,” říká vítězka Bregje Idingová, která na akci cestovala více než čtyři hodiny.

„Příští rok bude těžké obhajovat, protože určitě bude větší konkurence. Musím zapracovat hlavně na outfitu, protože hlasový projev je už téměř dokonalý,” směje se mladá žena, která se prý momentálně učí napodobovat delfína.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám