Hlavní obsah

Pytlák uřezal hlavy stovkám jelenů, ve vězení se musí pravidelně dívat na Bambiho

Novinky, tcs

Soud v americkém státě Missouri uložil pytlákovi velice neobvyklý trest. David Berry junior, hlavní obžalovaný v jednom z největších případů pytláctví, si odsedí rok a 120 dní za mřížemi. Minimálně jednou měsíčně musí zhlédnout legendární animovanou klasiku Bambi od Walta Disneyho, jehož hlavním hrdinou je roztomilý koloušek.

Foto: Profimedia.cz

Film Bambi (1942)

Článek

David Berry junior byl hlavou skupiny 14 pytláků, která až do roku 2016 ilegálně lovila ve více než 11 okresech jeleny kvůli trofejím. Jeleny lovili v noci za pomocí velkých světel, kterými zvěř ochromili a pak snadno zastřelili. Zabitým zvířatům pytláci pouze uřízli hlavu a těla nechali pohozená v lese.

Dopadeni byli v roce 2016 a nyní byl Berry konečně odsouzen. Robert George, soudce okresu Lawrence, odsoudil šéfa pytláků k ročnímu vězení za nelegální lov jelenů a dalších 120 dní mu přidal za porušení zákazu držení zbraní, který Berry vyfasoval už dříve. Kromě toho však soudce George přistoupil i k netradičnímu trestu, informovala agentura AP.

Počínaje 23. prosincem musí pytlák, který má na svědomí stovky jelenů, minimálně jednou měsíčně zhlédnout klasiku ze studia Walta Disneyho Bambi z roku 1942. Příběh malého kolouška, jehož matku zabijí lovci, má dle soudce Berryho napravit a donutit se zamyslet nad svými činy.

Skupina, jejíž součásti byl i Berryho otec a bratři, musí kromě toho zaplatit na pokutách a soudních výdajích 51 tisíc dolarů (1,16 milionu korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám