Hlavní obsah

Psa v Praze vyplašilo auto. Metrem a vlakem dojel až do Pardubic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Cestovatelské dobrodružství zažila ve středu fenka kokršpaněla. Když ji v Praze vyplašilo auto, sedla na metro, pak na vlak a dojela až do Pardubic. Tam si ji vyzvedli strážníci a našli šťastného majitele. Fenka vlakem ujela přes 100 kilometrů.

Foto: MP Pardubice

Fenka urazila vlakem přes 100 kilometrů.

Článek

Strážnici přijali oznámení od průvodčího ve středu večer s tím, že ve vlaku cestuje pes bez majitele. Hlídka si ho následně převzala na nádraží a začala hledat vlastníka psa. K tomu velmi dopomohlo telefonní číslo na obojku.

„Hlídka proto mohla majiteli oznámit, že má mazlíčka v Pardubicích,” uvedla mluvčí strážníků Lenka Uskobová. Majitel poté oznámil, že zavolá své známé, která bydlí ve východočeském městě bydlí, aby pejska převzala.

Žena si pro psa přijela a vysvětlila, jak se celý příběh odehrál. Fenka se podle ní v Praze lekla auta, utekla do metra a dojela až na Smíchovské nádraží. Tam prý nastoupila do vlaku směr Pardubice.

„Bez telefonního čísla na obojku by bylo setkání majitele a jeho psí kamarádky minimálně ztížené, ne-li nemožné. Koho by napadlo, že pes, který cestuje vlakem do Pardubic, má za sebou takovou nechtěnou cestu,“ shrnula mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám