Hlavní obsah

Pronásleduje mě dron, volala posily skotská policistka. Byl to Jupiter

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tohle si policistka ze skotského Glasgow za rámeček nedá. Minulé úterý večer si přivolala posily poté, co ji dle svých slov pronásledoval dron. Když na místo přijel její kolega, ubezpečil ji, že se jedná o zhruba 600 milionů kilometrů vzdálenou planetu Jupiter, píše server Daily Record.

Foto: NASA/JPL-Caltech/SwRI/MSSS/Gerald Eichstäd/Seán Doran

Planeta Jupiter zachycená sondou Juno

Článek

Policistka opouštěla glasgowskou stanici, kde slouží teprve svůj druhý rok, okolo úterní půlnoci, když na obloze spatřila objekt, který ne a ne zmizet. Domnívala se, že jde o dron, jenž ji pronásleduje, a tak se mu nejprve pokusila ujet.

Když dorazila k jednomu z městských obchodních center a objekt byl stále na obloze, rozhodla se zavolat posily. Policistce bylo doporučeno nasednout zpět do auta, vrátit se na stanici a vyčkat do příjezdu zkušenějšího kolegy.

Ten ji našel na dvorku policejní stanice s nasazenou kapucí snažíc se ukrýt před dotěrným „dronem“. Když kolegovi ukázala zářivou tečku na obloze, podivná událost byla rázem objasněna. Nejednalo se o dron, nýbrž o planetu Jupiter, která je za jasné noci na obloze dobře viditelná.

„Nikdo tomu nemůže uvěřit. Byla velmi vyděšená a tvrdila, že ji pronásleduje dron. Dokážete si představit ten rudý obličej a pocit trapnosti, když se ukázalo, že světlo, které ji pronásledovalo, byla ve skutečnosti planeta vzdálená miliony kilometrů. Tohle ji bude pronásledovat roky,“ sdělil zdroj tamní policie.

Mluvčí Police Scotland každopádně uvedl, že vystrašenou policistku se následně podařilo uklidnit.

Přezdívka po zbytek kariéry

Vysloužilý skotský policista Tom Wood, jenž pracoval na policejní stanici Lothian and Borders Police, serveru Daily Record prozradil, že mu příběh připomněl podobný incident, který se odehrál před lety.

„Mladý policista objevil starou vázu zabalenou v kusu hadru a nahlásil ji jako vázu dynastie Ming, která má obrovskou hodnotu, což samozřejmě nebyla pravda. Od té doby se mu neřeklo jinak než ‚Ming‘. Tato mladá žena si pravděpodobně rovněž vyslouží novou přezdívku, které se nezbaví do konce kariéry. Její příběh bude vyprávěn dlouhé roky. Skutečným testem bude, jak se s tím vypořádá,“ řekl Wood.

Reklama

Výběr článků

Načítám