Hlavní obsah

Princezna Kate je podle průzkumu nejoblíbenějším členem britské královské rodiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Princezna Kate je nejoblíbenějším členem britské královské rodiny, za poslední dva měsíce předstihla dokonce i svého manžela, prince Williama. Pozitivní vztah k budoucí královně má 76 procent Britů a její obliba nadále roste, vyplynulo z průzkumu společnosti YouGov.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Princezna Kate

Článek

Následník trůnu William má podporu 73 procent dotazovaných, negativně ho hodnotí 21 procent. Na třetím místě je princezna Anna, na čtvrtém pak král Karel III., který se stejně jako Kate léčí s rakovinou. Karla podporuje 63 procent dotazovaných, jeho ženu Camillu 50 procent účastníků průzkumu.

Dvaačtyřicetiletá princezna Kate v zimě podstoupila operaci v oblasti břicha a zmizela z očí veřejnosti, v březnu pak oznámila, že má rakovinu. Zatím není jasné, kdy se opět začne objevovat na veřejných akcích.

K nejméně oblíbeným členům britské královské rodiny se řadí králův mladší syn Harry a jeho manželka Meghan, kteří se zřekli své role v monarchii a jejichž popularita podle údajů YouGov již několik let setrvale klesá. Aktuálně je více než 60 procent Britů hodnotí negativně.

Výjimku z tohoto názoru představují mladí respondenti, u skupiny lidí ve věku od 18 do 24 let je názor na Harryho a Meghan výrazně lepší než u starších lidí. Nejmladší skupina dotazovaných naopak nemá v oblibě Williama a Kate.

Princezna Kate se omluvila za upravenou fotku

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám