Hlavní obsah

Práce snů? Legoland hledá stavitele

Novinky, vps

Máte rádi lego? To je asi základní podmínka práce, kterou aktuálně nabízí společnost Merlin Entertainment provozující parky Legoland. Zní to jako pohádka, ale konkurence bude jistě tvrdá.

Foto: Profimedia.cz

Legoland v anglickém Windsoru. Ilustrační foto

Článek

„Kandidát musí mít zkušenost se stavbou lega a musí být schopen navrhnout a sestavit bytelné, precizní, komplikované a bezpečné modely z lega pro široké použití v atrakcích Legolandů, a to od miniaturních modelů až po modely v životní velikosti postavené na základě prototypů, nákresů nebo instrukcí generovaných počítačem,“ stojí v popisu inzerátu.

Zájemci o práci musí počítat s několikakolovým přijímacím řízením. Čeká na ně sestavování modelů na čas nebo na základě volného návrhu a také několik pohovorů.

„Je to určitě práce snů. S legem si hrajete, když jste dítě. A vydělávat si tím, že s legem pracujete, je prostě úžasné,“ uvedl pro Fox 13 stavitel lega Max Petrosky.

Společnost Merlin Entertainment již podle stanice Fox 13 zaměstnává 50 stavitelů a designérů modelů a teď hledá dalších 20. Současní stavitelé přišli z různých oborů, jedná se například o bývalé techniky nebo učitele.

Předpokládá se, že noví zaměstnanci by měli pracovat v továrně ve Winter Havenu na Floridě, kde se nachází jeden z Legolandů. Modely se z ní ale budou posílat i do ostatních parků firmy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám