Hlavní obsah

Policisté zkrotili agresivního ptáka kořalkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DORTMUND

Písnička Na ptáky jsme krátký možná platí pro kdekoho, ale rozhodně ne pro německé policisty v Dortmundu. Ti si tu poradili s jednou obzvlášť agresivní vránou, která napadala nevinné chodce. A čím nebohé zvíře strážci zákona tak šikovně oblafli? Samozřejmě tradiční kořalkou.

Foto: Petr Hejna

Laco Deczi

Článek

Zlý opeřenec se zřejmě zhlédl v Hitchcockových Ptácích - létal po ulici a bezdůvodně klofal do lidí. Srazil k zemi jednu nic netušící chodkyni a napadl i sedmileté děvčátko. Mazaní policisté na vránu narafičili kočičí žrádlo, které sice útočníkovi zachutnalo, ale frnkl strážcům pořádku dřív, než ho stihli lapit. A pak muže zákona napadla spásná myšlenka - nalili na žrádlo kořalku.

Když se pták pořádně nacpal a především nabumbal, naprosto ztratil orientaci a bylo snadné ho čapnout. "Nyní vyspává opici v místním spolku pro ochranu zvířat," uvádí se v policejním hlášení, z něhož cituje zpravodajský server Ananova. Zpráva neuvádí, jaký osud opeřeného ochmelku nyní čeká.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám