Hlavní obsah

Policie chytila osmiletého řidiče, v autě vezl ještě mladší děti

Novinky, vps

Svým očím nemohl uvěřit policista, který v americké Minnesotě pronásledoval ujíždějící automobil. Když se mu ho totiž podařilo zastavit, vystoupil z něj jako řidič osmiletý chlapec, který vezl dvě ještě mladší děti.

BEZ KOMENTÁŘE: K policistovu překvapení řídil auto malý chlapecVideo: Minnesota Department of Public Safety

 
Článek

Chlapec se s bílým sedanem vydal na dálnici u města Saint Paul. Jeho řízení bylo celkem pochopitelně velmi nejisté, a tak ho jako podezřelý vůz brzy nahlásila celá řada řidičů na nouzovou linku, uvedl web stanice KTLA 5.

Jeden z řidičů auto z obav o bezpečnost následoval, dokud ho nevystřídal policista, který na hlášení reagoval jako první. Pronásledování, jež probíhalo ve velmi malé rychlosti, skončilo po zhruba 30 kilometrech, když chlapec zajel do vjezdu jednoho domu a poté nacouval do policejního auta.

Policista následně vystoupil a posádku konfrontoval. Z vozu ale k jeho překvapení vystoupil osmiletý chlapec a jeho nevlastní sourozenci ve věku tří a pěti let. Všichni na sobě měli pyžamo.

Zrovna když policista začal přemýšlet, co s dětmi udělá, je jako pohřešované nahlásili jejich pěstounští rodiče, kterým byly děti následně vráceny. Důvod, proč se vydaly na takovou jízdu, není znám.

K incidentu došlo už v dubnu, policie však video zveřejnila až tento týden.

Anketa

Řídili jste jako děti auto?
ano, dokonce sám/sama
16,6 %
jen pod dozorem rodičů
37,5 %
ne
45,9 %
Celkem hlasovalo 910 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám