Hlavní obsah

Pleny chce pojmenovat po americkém prezidentovi

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PEKING

Obchodník z Pekingu Guo hodlá nazvat novou řadu dětských plenek "nemokrý", jednorázové pleny by se  tak v čínském překladu jmenovaly "Bushi". O registraci rozporuplného jména již požádal čínské úřady.

Foto: Ladronkafest

Ladronkafest

Článek

"Přišel jsem na ten nápad naprostou náhodou. V mé domovské provincii Henan zní výslovnost Bushi přesně jako nemokrý. Připadlo mi to jako zajímavá obchodní značka a způsob, jak na zboží upozornit. Spojení plenek s názvem podobným jménu George Bushe může být výborný obchodní tah," uvedl Guo.  

Úřady se zdráhají

Čínské úřady však se svolením k registraci otálejí a prozatím není zcela jasné, zda nový název projde. Jméno amerického prezidenta zaregistrované pod značkou jednorázových plenek by totiž mohlo mít negativní společenský dopad.

"Rozhodnutí o Guově žádosti bude vyhotoveno během šestnácti měsíců. Procedura schvalování a zkoušení je poměrně komplikovaná," řekl diplomaticky zástupce kanceláře.

Čína je v udílení registrací poměrně prudérní, nedávno odmítla užívání obchodního názvu, které do čínštiny překládalo jméno Lewinská. Monika Lewinská byla hlavní protagonistkou sexuálního skandálu s bývalým prezidentem Billem Clintonem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám