Hlavní obsah

Petr Muk vyměnil křídla

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Po dvou letech budování půdní nástavby je zpěvák Petr Muk už konečně ve finále. Byt jeho snů je dokončený. "Je fakt, že to chvíli trvalo a stálo mě to dost nervů, ale stojí to za to. Chyběla jen třešnička na dortu. A právě tou se stal starožitný kousek, křídlo značky Steinway," prozradil Muk.

Foto: Plzeň 2015, o.p.s.

V průběhu léta zvelebí dobrovolníci například opuštěnou zahradu u vysokoškolských kolejí na Lochotíně nebo prostor kolem řeky Radbuzy.

Článek

Původní klavír se odebral "na odpočinek" a na nově zakoupeném křídle hodlá Petr již brzy začít skládat písně na další album. "Právě na tomto klavíru komponoval táta mého kamaráda, hudební skladatel Luboš Fišer. Je to velmi kvalitní hudební nástroj. Určil jsem mu čestné místo a už se moc těším, až k němu zasednu" svěřil se Petr Muk.

Kuchyň je centrem domova

Za další velmi důležitý bytový kousek považuje také velký kuchyňský stůl z teakového dřeva, které pochází z vraku staré rybářské lodi. A to rozhodně nejen proto, že on sám se ke starým vrakům v létě potápí.

"Pamatuji si, že když jsem byl malý, celá rodina se vždy pravidelně scházela u velkého dřevěného stolu. Moc jsem si ho přál, protože si myslím, že je to jeden ze základních kamenů příjemného a útulného bydlení. Pořídil jsem si k němu i židle ve stylu koloniálního nábytku. V kuchyni jsou lidé mnohdy častěji než v obývacím pokoji, a já k nim patřím také. Kuchyň považuji za jakési srdce domova," podotkl zpěvák.

Reklama

Výběr článků

Načítám