Hlavní obsah

Pětiletý kluk uvázl ve vlakovém podvozku a ujel v něm přes 100 kilometrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chlapec ze severu Indie si hrál na nádraží a zůstal uvězněný v prostoru podvozku nákladního vlaku, když se souprava dala do pohybu. Naštěstí si jej po zhruba sto kilometrech jízdy všimli drážní zaměstnanci, a tak nedošlo k tragédii.

Pětiletý kluk ujel ve vlakovém podvozku přes 100 kilometrůVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Pětiletý chlapec ze severoindického města Lakhnaú nemá lehký život. Jeho matka totiž rodinu před několika lety opustila, a tak žije pouze s otcem, jenž se živí žebráním na ulici. V místní čtvrti Radžádí Purám tak přežívají, jak se dá. V této oblasti se nachází také vlaková stanice Alamnagar, kam se malý kluk v sobotu vypravil za alespoň nějakou zábavou.

Když si však hrál mezi vlaky, napadlo jej prozkoumat podvozek jednoho z nákladních vagonů. K jeho smůle se ovšem souprava v tu chvíli rozjela na dlouhou cestu, na níž neměla v plánu příliš zastávek.

Po zhruba sto kilometrech si naštěstí „něčeho neobvyklého“ všiml výhybkář ve stanici Masit, která leží kousek před městem Hardoi. Jeho podezření následně potvrdil i přednosta následující stanice Karna a ten uvědomil personál na nádraží v Hardoi, kde byl vlak neplánovaně zastaven, informoval server The Times of India.

Chlapec byl po této strastiplné cestě značně vyčerpaný, viditelně traumatizovaný a vzhledem k tamějšímu klimatu i dehydrovaný, ale ve výsledku vyvázl zcela nezraněn. Příslušníci indické drážní policie jej tak vytáhli ven z vlakového podvozku, ale také mu poskytli jídlo a vodu a s pomocí příslušných úřadů ho nakonec opět předali otci.

Hra na schovávanou se protáhla. Chlapce našli za šest dnů v jiné zemi

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám