Hlavní obsah

Hra na schovávanou se protáhla. Chlapce našli za šest dnů v jiné zemi

Nenadálé dobrodružství prožil chlapec z druhého největšího bangladéšského města Čitagong. Když si před dvěma týdny hrál s kamarády na schovávanou, ukryl se v přepravním kontejneru, v němž nakonec na lodi doputoval až do Malajsie. Cesta naštěstí trvala jen šest dnů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Chlapec označovaný médii pouze jako Fahim, jehož věk se má pohybovat mezi 11 a 15 lety, si při hře na schovávanou našel úkryt v přepravním kontejneru, kde pak ale podle vlastních slov usnul. Když se probudil, byl již kontejner uzamčený. Snažil se volat o pomoc, ale nikdo na to nereagoval.

Fahim se dostal ven až za šest dnů, když ho 17. ledna při vykládání kontejnerů objevili dělníci v přístavu u malajsijského města Klang. Loď mezitím urazila zhruba tři tisíce kilometrů.

Když Fahim vyšel z kontejneru ven, byl zmatený, vyhublý a dehydrovaný, protože uvnitř neměl žádné jídlo. Vzhledem k jazykové bariéře z něj jeho zachránci nemohli dostat žádné informace, a tak přivolali policii.

V první chvíli totiž panovalo podezření, že je Fahim obětí nelegálního obchodu s lidmi. To však padlo záhy poté, co si policisté s chlapcem mohli promluvit. V prohlášení pak uvedli, že není důvod Fahimovu popisu událostí nevěřit.

Hned v přístavu si Fahima vzali do péče zdravotníci, kteří chlapce odvezli do nemocnice. Tam se jeho stav začal rychle zlepšovat, lékaři tedy neočekávají nic jiného než plné zotavení. Malajsijské úřady také bez prodlení začaly zařizovat chlapcův návrat domů.

Chlapec měl nakonec velké štěstí, že se dostal do Malajsie a že jeho vězení trvalo jen šest dnů. Velké nákladní lodě totiž na moři nezřídka tráví i několik týdnů.

Hru na schovávanou v karanténě museli vyřešit až přivolaní hasiči

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám