Hlavní obsah

Pět věcí, které úspěšní lidé dělají během hodiny po probuzení

Novinky, jky

První hodina po probuzení do značné míry rozhoduje o tom, jaký bude váš den a zda nabere správný směr, či nikoliv. Podle expertů úspěšní byznysmeni dělají ráno pět věcí, které je posílají vstříc úspěšnému dni. O těchto „pět přikázání” se podělil zakladatel projektu CV-Library Lee Biggins, který zdůrazňuje, že je důležité nabrat energii a určit si své cíle.

Foto: Profimedia.cz

Úspěch za člověkem sám nepřijde, musí se mu vyjít vstříc.

Článek

1. Zacvičte si

Proběhnutí či pořádné zacvičení a uvedení těla do chodu po fyzické stránce je základ. Zcela pročistí vaši mysl a uvolní psychické síly pro úkoly nadcházejícího dne. Takový Richard Branson začíná svůj den projížďkou na kole, spoluzakladatel Twitteru Jack Dorsey si jde zaběhnout svých 10 kilometrů a ředitelka CMG Katherine Powerová chodí každé ráno do fitness centra.

2. Dejte si zdravou snídani

Nemůžete očekávat, že budete produktivní, když svému tělu nedopřejete patřičné palivo. A to nejdéle v ten moment, kdy dorazíte do práce. Tělu zajistíte dobrou výchozí energetickou pozici, která mu umožní lépe se vyrovnat s výzvami první části pracovního dne. Doporučení se přitom neomezuje na jedno konkrétní jídlo. Jack Dorsey jí vařená vejce, Richard Branson jídla s vysokým obsahem vlákniny a vitamínů – obvykle ovocný salát a müsli.

Foto: Profimedia.cz

Kvalitní snídaně je základ úspěšného dne.

3. Vypořádejte se s maily

Ač mnoho lidí razí názor, že byste s tímto měli počkat až na odpoledne, je důležité s tímto úkolem neotálet. Vyřešení e-mailů by mělo následovat hned po usednutí do kanceláře. Smazat nedůležité a reagovat na podstatné e-maily je důležité už proto, že si ušetříte v budoucnu dlouhé prohledávání své schránky, když se budete prokousávat tisíci bezvýznamných e-mailů, které ve schránce nemají co dělat.

4. Určete si cíle pro daný den

Jakmile jste se vypořádali s hromadou e-mailů a víte přesně, co potřebujete vyřídit, stanovte si cíle pro den, který máte před sebou. Je jedno, oč jde, důležité je během dne neztratit nit a být produktivní. A k tomu vede nejlepší cesta právě tak, že víte přesně, co je nezbytné a užitečné udělat.

Foto: Profimedia.cz

Nevyřízené e-maily si nenechávejte ve schránce dlouho. Buď je smažte nebo vyřešte.

5. Sestavte si seznam priorit

Asi to může znít jako klišé, ale poté, co si stanovíte dané úkoly, měli byste jim přiřadit i priority. Jen tak se nestane, že stihnete všechno až na to, co bylo ve skutečnosti nejdůležitější a do čeho se vám tak nějak podvědomě nechtělo...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám