Hlavní obsah

Pes utekl z domova a vyrazil vlakem na výlet

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gravesend

Jack Russell teriér Frankie z Gravesendu v Anglii je rozený cestovatel, kterého už zřejmě omrzely obyčejné procházky po okolí domu. V minulém týdnu se tedy sám vydal na dlouhý výlet vlakem až do Londýna.

BEZ KOMENTÁŘE: Pes cestovatel vyrazil sám vlakem do Londýna

 
Článek

Šestiletý Frankie se prosmýkl dveřmi, když jeden z jeho páníčků odcházel ráno do práce. Poté doběhl na dva a půl kilometru vzdálené nádraží a v 6:56 nastoupil do vlaku směřujícího do 40 kilometrů vzdáleného Londýna.

Jak je vidět na záběrech bezpečnostních kamer z nádraží a vlaku, Frankie se u nohou ostatních cestujících pohyboval neohroženě. Bez platné jízdenky se v klidu vezl téměř 30 minut. Teprve nedaleko od cílové stanice St Pancras v Londýně ho zaregistroval průvodčí Richard Cheeseman.

„Když jsem viděl psa pobíhajícího ve vlaku, myslel jsem, že tam má svého pána. Jenže po chvíli už jsem si tím jistý nebyl, tak jsem ho nahlásil mikrofonem. Když si pro něj nikdo nepřišel, odvedl jsem psa do zadní kabiny. Na to, že byl tak daleko od domova, byl docela v pohodě,“ uvedl pro deník Daily Mail průvodčí.

Získat kontaktní údaje na Frankieho 47letou majitelku Jane Abbottovou, která ho tou dobou už horečně hledala, nebylo těžké. Frankie je měl uvedené na své známce.

Frankie dostal úlevu, takže jeho majitelé nemuseli platit necelých 15 liber (470 korun) za jízdenku. Přesto ale jeho výlet přišel rodinu Abbottových na 60 liber (1880 korun), když 22letá Stephanie Abbottová během špičky cestovala na mezinárodní nádraží do Londýna, aby si tam Frankieho vyzvedla. Ještě štěstí, že za ním nemusela třeba až do Paříže.

Reklama

Výběr článků

Načítám