Hlavní obsah

Pes si omotal tlamu smrtelně jedovatým hadem a přinesl jej domů

Novinky, Barbora Vaníčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Černý labradorský retrívr Bronson dokázal ulovit smrtelně jedovatého hada. Ukousl si ale větší sousto, než mohl rozžvýkat. Ocas plaza uvízl Bronsonovi v hubě, tělo omotalo psí tlamu a jedovatá hlava zůstala viset mezi předníma nohama domácího mazlíčka.

Článek

Jak uvedl server Daily Mail, první, co majitelé psa Peter a Deborah Allenovi z Yarragonu nedaleko australského Melbourne udělali, bylo, že svého čtyřnohého miláčka vyfotili: „To by nám přece nikdo neuvěřil,“ argumentovali manželé.

Až poté začala záchranná akce. „Nebyli jsme si jistí, zda had ještě žije,“ přiznávají s dovětkem, že se hada snažili odstranit co nejdříve, protože měli strach, že už stihl psa uštknout.

Had se zakousl

Jedovatý náhubek nakonec vstrčili do pytle od obilí. Jakmile pes na povel „Pusť!“ uvolnil tlamu, spadl had do pytle, který Peter zavázal.

Se psem se manželé okamžitě vydali k veterináři, který kousnutí potvrdil a píchl Bronsonovi protilátku. Po čtyřech dnech už zase běhal po zahradě v plném zdraví. Jen s doporučením, aby jej majitelé nepouštěli do oblastí, kde může narazit na jedovaté plazy.

Pes má totiž ohromnou potřebu donést domů vše, co se mu podaří najít. Vypátral například Peterův ztracený mobil, když se ale vrátil z vycházky s hadem vlajícím od tlamy, majitelé to příliš neocenili.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám