Hlavní obsah

Paraguajský šéf gangu uprchl z vězení v přestrojení za ženu

V uplynulém týdnu žil jihoamerický stát Paraguay kauzou Césara Ortize, šéfa gangu, kterému se z vězení podařilo uprchnout v přestrojení za ženu. Drzý útěk si nicméně Ortiz neužil příliš dlouho, dopaden byl po několika hodinách.

Foto: Paraguayská policie

César Ortiz po dopadení.

Článek

Minulou neděli přijal César Ortiz dámskou návštěvu za účelem intimního setkání.

V takových případech je vězňům poskytována místnost, kde mají soukromí. Ortiz, údajná hlava paraguajského gangu Rotela, však na intimnosti neměl ani pomyšlení.

Místo toho se v místnosti převlékl do ženských šatů, nalíčil se a nasadil paruku.

Následně se mu cestou z vězení v přestrojení povedlo projít několik vězeňských kontrol. I díky tomu, že měl nasazenou zdravotnickou roušku.

Jak to, že mu útěk tak hladce vyšel, bude jistě otázkou vyšetřování paraguayských úřadů, na svobodě ale Ortiz stejně příliš dlouho nepobyl. Policii se povedlo dopadnout ho po několika hodinách.

Muž v domácím vězení požádal o přesun za mříže. Nemohl to vydržet s manželkou

Koktejl

Ortiz si ve vězení odpykával trest ve výši tří let a devíti měsíců za loupež a napadení. Ten se mu po jeho útěku pravděpodobně ještě zvýší.

Vedle toho však od paraguayské veřejnosti dostal přezdívku, kterou mu už jen tak někdo neodpáře. Všichni mu nyní říkají Gordito lindo - tedy roztomilý tlouštík.

Reklama

Výběr článků

Načítám