Hlavní obsah

Pandy lovily pandy. Ošetřovatelé si zvířecí kostýmy mazali trusem

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Číně berou ochranu pand velkých opravdu vážně. Ošetřovatelé z wo-lungské rezervace jednu z tamních pand při převozu do volné přírody neuspali, ale raději se převlékli do pandích kostýmů a pokusili se nalákat zvíře do klece. Podařilo se jim to po čtyřech hodinách.

BEZ KOMENTÁŘE: Pandy lovily pandu

 
Článek

Přírodní rezervace Wo-lung v sečuánské provincii je známá výskytem pandy velké, celkem v ní žije přes 150 jedinců ohroženého druhu. V rezervaci se nachází také Che-tchao-pchingské výzkumné centrum, jehož cílem je návrat pand do volné přírody.

Odchyt pandy jménem Taotao se odehrál v neděli právě v tomto centru. Zvířata se zde pohybují na ploše 240 000 metrů čtverečních, takže vědci museli lokalizovat pandu pomocí sledovacího zařízení. Poté si připravili bambusovou klec a převlékli se do pandích kostýmů.

 Na pandu čeká nový domov

„Panda má dobrý čich, pozná podle něj lidi, takže jsme museli být cítit jako pandy. Kostýmy jsme proto pomazali pandí močí a výkaly, aby nás nepoznala. Imitovali jsme také pandí zvuky," řekl agentuře Reuters vedoucí centra Jen Chuang.

Maskovaní ošetřovatelé lákali Taotaa do klece na čerstvý bambus. Panda si dávala na čas, a tak mohli ošetřovatelé ukončit celou akci až po čtyřech hodinách. Na Taotaa čeká nový domov v přírodní rezervaci Li-c'-pching, která je od té wu-longské vzdálena asi 400 kilometrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám