Hlavní obsah

Otec Playboye chce po smrti ležet vedle Marilyn Monroeové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zakladatel známého pánského časopisu Playboy Hugh Hefner si přeje být po své smrti uložen poblíž místa posledního odpočinku Marilyn Monroeové. Hefner si z toho důvodu zakoupil na hřbitově v Los Angeles, kde je filmová diva pochována, hrobku hned vedle jejího. Touží po spočinutí vedle nejslavnějšího sexsymbolu.

Článek

"Náhodou jsem se dozvěděl, že místo vedle ní je volné, a hned jsem po něm skočil. Kdo by nechtěl i na věčnosti ležet vedle Marilyn?" řekl dvaaosmdesátiletý Hefner německému nedělníku Welt am Sonntag.

Smyslná Marilyn Monroeová se v roce 1953 objevila na vůbec první titulní straně premiérového vydání Playboye a časopis proslavila - nejen titulem, ale snad ještě více svými hanbatými fotkami uvnitř.

První Playboy neměl číslo, protože Hefner o úspěchu svého revolučního nápadu - magazínu pro pány - pochyboval. Časopisu se ale tehdy prodalo 54 175 exemplářů a osm tisíc dolarů, jež si tehdy Hefner půjčil, se ukázalo jako dobrá investice.

:. Marylin Monroeováfoto: ČTK/AP

Playboy pak slavnou americkou herečku umístil na titul i v letech 1979, 1997, 1999 nebo 2005, tedy dlouho po její smrti. Žena, která se celý život snažila o kariéru charakterní herečky a bojovala proti svému obrazu "blond naivky", zemřela v roce 1962 ve svých šestatřiceti letech. Je pochována v Los Angeles na hřbitově, na kterém nalezly místo posledního odpočinku mnohé osobnosti amerického zábavního průmyslu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám