Hlavní obsah

Opilý řidič v pyžamu jel městem bez jednoho kola

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lincoln

Řidič oblečený do pyžama předvedl před bezpečnostními kamerami v anglickém Lincolnu doslova jiskřivou jízdu. Jeho auto mělo totiž pouze tři funkční kola. Při policejním výslechu 28letý Brit, kterému dechová zkouška odhalila alkohol v krvi, trval na tom, že si vůbec nic nepamatuje a netuší, jak se dostal z postele do města.

BEZ KOMENTÁŘE: Opilý řidič projížděl Lincolnem v autě bez kola

 
Článek

Policie nyní zveřejnila záběry, na kterých Philip Dickens v Seatu Ibiza 10. března ve tři hodiny ráno brázdil ulice města, i když předtím přišel o jedno z kol. Podle později nalezených stop tak musel dokonce jet necelé dva kilometry.

U porotního soudu v Lincolnu zaznělo, že Dickense, který bydlí ve vesnici Witham St. Hughs, zatkl šokovaný policista, když se dotyčný vypotácel z auta a pěšky se vydal na vlakové nádraží.

„Neudržel se na nohou, měl nepřítomný pohled, mumlal a chybělo mu pravé přední kolo. Vypadá to ale, že ho zřejmě někdo zastavil a kolo mu vrátil, protože leželo na sedadle spolujezdce,“ uvedl Andrew Scott, zástupce obžaloby.

„Řekl, že si vůbec nic nepamatuje. Dorazil prý domů, dal si večeři a vypil lahev vína. Poté si šel asi v jedenáct hodin lehnout a najednou jel s policií v ambulanci do nemocnice,“ dodal Scott.

Rok a půl bez řidičáku

Osmadvacetiletý IT pracovník uznal, že řídil nebezpečně a pod vlivem. Po rozhodnutí soudu přišel na 18 měsíců o řidičák a 12 měsíců musí vykonávat veřejně prospěšné práce. Navíc dostal pokutu ve výši 1000 liber (32 000 korun), informoval o tom v úterý regionální zpravodajský server This is Lincolnshire.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám