Hlavní obsah

Odstrašující příběh morbidně tlustého labradora

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Leybourne

Zaměstnanci zvířecího útulku v anglickém Leybourne museli letos v březnu řešit velmi neobvyklý případ. Do jejich péče se totiž dostal v tu dobu zřejmě nejtlustší pes Velké Británie.

BEZ KOMENTÁŘE: Labrador váží třikrát tolik, než by měl

 
Článek

Dvanáctiletý labrador Alfie překročil průměrnou váhu svého plemene téměř třikrát. Jeho bývalý majitel trpěl stařeckou demencí a zapomínal, že svého psího přítele již nakrmil. Alfie tak dostával denní příděl potravy hned několikrát a kvůli tomu se jeho váha vyšplhala až na 80 kilogramů.

"Když k nám Alfieho přivezli, sotva se postavil na vlastní nohy. Pracuji v oboru už 27 let a takto tlustého psa jsem ještě neviděla," řekla vedoucí útulku Christine Dooleyová.

K Alfieho přepravě bylo potřeba čtyř lidí, kteří ho nadzvedávali pomocí ručníku. Standardní vyvýšený kotec pro něj byl nedostupný, takže mu zaměstnanci museli zřídit pelech přímo na podlaze.

 Redukce váhy jediným řešením

Alfiemu byla ve spolupráci s odborníky nastavena speciální dieta v kombinaci s každodenním lehkým pohybem. Tato metoda byla nakonec úspěšná, labrador během šesti měsíců zhubl o 30 kilogramů. V hubnutí dále pokračuje a pohyb mu už nedělá nejmenší problémy.

Vzhledem k vážnosti případu se britská organizace pro ochranu zvířat rozhodla zveřejnit tuto zprávu až po Alfieho uzdravení. Toho čeká po zhubnutí na běžnou váhu hledání nové rodiny. Podle zaměstnanců útulku to vzhledem k jeho veselé povaze nebude problém.

Reklama

Výběr článků

Načítám