Hlavní obsah

Ochrnutý Zach a zraněný finalista Muže roku Hájek skočí spolu padákem

Novinky, Gabriela Wolfová
Lázně Bělohrad

Soutěž Muž roku je prokletá, tvrdily titulky v médiích. Loňská vítěz Martin Zach je na invalidním vozíku, částečně ochrnul také předloňský vítěz Miroslav Jech a vážnou nehodu měl nedávno i letošní finalista Jan Hájek. Zach s Hájkem si na toto téma na soustředění finalistů Muže roku v Lázních Bělohrad popovídali.

Finalista soutěže Muž roku 2010 zpovídal ochrnutého Martina ZachaVideo: Novinky

 
Článek

"Letos se chystám na seskok padákem, můžeme si skočit tandem," prozradil Zach.

Ochrnutý Muž roku Martin Zach se s letošním finalistou Janem Hájkem zná již rok. Loni se potkali na módní přehlídce v Brně. "Já jsem předváděl na hlavním mole, Martin na vedlejším, ale o dost lépe placeném. Já byl proti němu žabař," prozradil se smíchem Novinkám Jan Hájek.

Favorit soutěže Muž roku Hájek měl před více jak měsícem vážnou nehodu. Na nepřehledné křižovatce v Bratislavě ho srazilo auto. Má odštípnutý krční a hrudní obratel, dvě zlomená žebra a pohmožděný kyčelní kloub. Je opravdu soutěž Muž roku prokletá? "Já myslím, že určitě ne. Je to náhoda," říká Hájek.

Přestože málem přišel o život, motorky se prý určitě nevzdá. A to dokonce hrozilo, že skončí stejně jako Martin Zach na invalidním vozíku. Lékaři mu řekli, že chyběl milimetr a došlo by k porušení míchy.

"Jsem hodně aktivní člověk a sport je můj život. Kdybych nechodil, skončil by pro mě život. Martina Zacha za jeho bojovnost hodně obdivuji," vysvětluje Hájek. "Motorky jsou můj život. Jezdit určitě nepřestanu. Je to moje droga," říká projektový manažer z Břeclavi.

Hájek se Zachem spolu dokázali i na tak vážné téma jako je ochrnutí žertovat. "Černý humor miluju," říká Zach. "Chtěl bych moc Honzu pozval na závody ve skocích na lyžích. Věřím, že se zúčastní," směje se Zach. "Já plánuju zase závody na motorkách. Až se Martin postaví na nohy, tak ho srdečně zvu," dodal se smíchem Hájek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám