Hlavní obsah

Obrácené srdce studentů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Před rokem a půl se na budově kolejí matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy v Praze rozsvítil kosočtverec. Když se během summitu NATO v Praze rozsvítilo nad Pražským hradem obří srdce, začali studenti Jiří Vaněk a Michal Kupsa přemýšlet, jak by mohli na svou předchozí akci navázat.

Článek

Odpověď našli a minulý týden ji na kolejích matematicko-fyzikální fakulty v Praze zrealizovali. Fakulta má u mostu Barikádníků k dispozici dvě budovy tzv. áčko a béčko. Jirka s Michalem si k realizaci projektu vybrali áčko. "Áčko je širší a vyšší, tudíž se na ní dá obrázek lépe nakreslit," zdůvodnil výběr objektu Jirka.

O jakém obrázku Michal mluví?

Jirka s Michalem se na áčku rozhodli rozsvítit obrácené srdce. "Michal vymyslel, že srdce obrátíme. Měli jsme pak i jiné nápady, například srdce s čárkou uprostřed a čárkami okolo," napsal Novinkám v e-mailu Jirka. Akce se konala krátce po incidentu na Hradě, kdy se z tamního srdce stal otazník. O studentské akci obraceného srdce však Jirka říká: "Rozhodně to neměl být protest ani podpora srdce na Hradě." Obrácené srdce na áčku pomáhali rozsvítit jeho obyvatelé, z 90 procent studenti matematicko-fyzikální fakulty. Nejprve se na příslušné pokoje musely roznést lístky, zdali má svítit či nesvítit.

Chtěli pobavit

Jirka s Michalem chtěli především pobavit studenty. "Chtěli jsem udělat něco pro lidi na koleji, aby se pobavili. Vzhledem k účasti cca 200 lidí před kolejí, kteří se na srdce přišli podívat, se nám to myslím podařilo," řekl Jirka. "A nějaké skryté významy ať si hledá každý sám," dodal. Na celou akci pak na koleji upozorňovali letáky s texty "Líbí / nelíbí se vám srdce na Hradě?", Chcete se rozloučit s panem prezidentem?" a největším písmem napsaný text "Připadá vám všechno naruby?"

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám