Hlavní obsah

Novoroční trefa. V Británii padl jackpot přes tři miliardy

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do nového roku vstoupí jeden Brit či Britka s příjemným bonusem. V novoročním losování loterie Euromiliony totiž padl jackpot ve výši necelých 115 milionů liber (asi 3,3 miliardy korun). Kdo je šťastným výhercem, zatím není známo, ví se pouze, že držitelem výherního tiketu je někdo z Velké Británie, uvedl server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Úterní losování potěšilo člověka, jenž vsadil čísla 1, 8, 11, 25, 28 a dodatková čísla 4 a 6. Tato kombinace znamenala čtvrtou nejvyšší výhru ve Velké Británii v historii. Kromě hlavní ceny mělo radost i dalších deset hráčů. Každý z nich si připsal 1 milion liber (asi 28 milionů korun).

Jedná se o druhou vysokou výhru na britských ostrovech v poslední době. Minulý měsíc se z částky 76 milionů liber (asi 2,1 miliardy korun) radoval jednapadesátiletý Andrew Clark. [celá zpráva]

Rekordních 17 miliard

Vůbec nejvyšší částku vyhráli v Británii v roce 2011 manželé Weirovi, kteří získali 161 milionů liber (asi 4,6 miliardy korun). V České republice drží rekord muž z Pardubicka, jenž v květnu 2015 vyhrál zhruba 2,5 miliardy korun.

Nejvyšším jackpotem, který se ale nakonec dělil mezi tři výherce, je pak 1,6 miliardy dolarů (asi 36 miliard korun). [celá zpráva]

Zatím nejvyšší historickou výhru na osobu drží americký sázkař ze státu Massachusetts. Ten získal v roce 2017 v přepočtu 17 miliard korun.

Euromiliony hrají kromě Britů také sázkaři v Rakousku, Belgii, Francii, Irsku, Lucembursku, Portugalsku, Španělsku a Švýcarsku. Sázející ze všech zemí soupeří o jeden společný jackpot.

Reklama

Výběr článků

Načítám