Hlavní obsah

Netflixový hit zobrazuje Česko v novém světle, turisté by se mohli divit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtém díle šesté řady britského seriálu Black Mirror se podíváme do České republiky. Pro našince je to však výlet poněkud úsměvný. I když se skutečně některé záběry natáčely na českém území, záběr, který má představovat Českou republiku, byl natočen úplně jinde.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Logo firmy Netflix

Článek

Ve čtvrtém díle seriálu se zoufalá hollywoodská hvězdička snaží vyrovnat s následky nehody a dělá, co může, aby unikla smečkám dotěrných paparazzi. Cesta ji zavede i do České republiky.

A tady se fanoušci znalí naší země trochu zarazí. Českou republiku totiž představuje záběr, který byl ve skutečnosti natočen poblíž zámku Hohenschwangau nacházejícího se v Německu nedaleko jezera Alpsee. V pozadí jsou vidět majestátní hory, které v Česku rozhodně nejsou. Jedná se totiž o rakouské Alpy.

Část záběrů sice skutečně byla natočena u nás, například když představitelka hlavní role přijede k uzavřenému tunelu. Tam stojí česká policie s octavií a policista jejímu řidiči česky řekne, že „to musí objet“. A na ukazateli je napsáno „VSSI BLOD,“ což má značit Vyšší Brod.

Na internetu způsob, jakým seriál zobrazil naši vlast, vzbudil diskuse. Možná se však jedná o promyšlenou strategii české agentury podporující turismus…

Anketa

Vadí vám, když filmy nebo seriály zobrazují různé země nepřesně?
Ano
89,2 %
Ne
5,3 %
Záleží to film od filmu
3,5 %
Baví mě tyto nepřesnosti hledat
2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 17965 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám