Hlavní obsah

Neobvyklá taxislužba, amiš vozí zákazníky v bryčce

Novinky, zel

Američan Timothy Hochstedler se rozhodl zavést netradiční taxislužbu. Místo klasického taxíku vozí tento amiš, tedy příslušník náboženské skupiny známé mimo jiné kvůli zákazům používání moderní techniky, zájemce v dřevěné bryčce. Cesta vyjde na pět dolarů (zhruba 112 korun) a kočár cestující dopraví až ke vchodovým dveřím.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Amiš provozuje vlastní unikátní verzi Uberu Video: Reuters

 
Článek

Služby zabývající se spolujízdou a různými formami sdílení nákladů na dopravu se těší stále větší oblibě. V americkém městě Colon ve státě Michigan si to uvědomil i amiš Timothy Hochstedler.

Ten se rozhodl pro vlastní svéráznou variantu. Sám ji nazývá „amišský Uber“, i když se zmíněnou společností toho má jen pramálo společného. Jeho taxi zrovna moc paliva nespotřebuje. Kromě obvyklých čtyř kol má totiž i čtyři nohy.

Amišové patří mezi křesťany k reformní větvi takzvaných novokřtěnců. Známi jsou především pro své vlastní zákazy používání moderní techniky. Nesmějí například přijít do kontaktu s elektřinou, řídit auto nebo používat telefon.

„V každé době je populární něco jiného, zrovna teď je to třeba Uber. Chtěli jsme ho proto mít i my, akorát v amišské verzi,“ okomentoval zrod nápadu Timothy Hochstedler. Město Colon na tom není, co se týče dopravní vybavenosti, zrovna nejlépe, a tak se jeho služba těší velké oblibě.

„Moc jsem si to užil. Není to věc, kterou byste si normálně spojili zrovna s amišem,“ popsal zážitek z jízdy jeden z pasažérů.

Reklama

Výběr článků

Načítám