Hlavní obsah

Nejvýjimečnější fotbalové hřiště se ukrývá v Thajsku. Stojí přímo na moři

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koh Panyee

Příběh fotbalového hřiště v thajské rybářské vesnici Koh Panyee připomíná typický hollywoodský kasovní trhák. V roce 1986 se místní omladina rozhodla, že by chtěla fotbal nejen sledovat na jedné televizi ve vesnici, ale i hrát. Jenže kde? Vždyť celá vesnice byla postavena na kůlech a neměla ani kus pevné země.

Plouvoucí hřiště v thajské vesnici Koh Paynee

 
Článek

V roce 1986 nebylo nikde pevné místo, a tak se muselo hřiště postavit na vodě. Místní mládež s pomocí několika dospělých stloukla pár rybářských vorů a postavila provizorní dřevěné hřiště nevalné kvality. Tak začal příběh fotbalového klubu FC Panyee. Ten jen tak mimochodem nepřetržitě vyhrával mládežnické turnaje v Thajsku od roku 2004 do roku 2010.

Mladíci na hřišti trénovali vždy po škole a nakonec se ukázalo, že jsou lépe technicky vybavení než ostatní, protože je k tomu nutilo malé hřiště a nekomfortní kluzký povrch. A jak sami někteří pamětníci tvrdí, kolikrát byli častěji ve vodě pro balón, než na samotném hřišti.

Dnes už na stejném místě stojí krásné hřiště s umělým povrchem, ochrannými sítěmi, avšak stále stejným kouzelným výhledem. A celá vesnice žije fotbalem stejně, jak tomu bylo před 25 lety.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám