Hlavní obsah

Nejstrašidelnější jeskyně Anglie děsí dobrodruhy, potápěčům se tam zjevuje lebka

Novinky, Jakub Kynčl
Coniston

Jen ti nejzdatnější speleologové jsou schopni poprat se s mrazivými vodami jeskyně u lomu Hodge Close nedaleko britské vesnice Coniston. A pokud pochybujete o tom, že jsou prostory opuštěného břidlicového lomu strašidelné, asi byste si neměli příliš prohlížet snímek, který v jeskyni pořídil potápěč Peter Bardsley.

Foto: Profimedia.cz

Nic nevidíte? Možná byste si měli snímek pootočit.

Článek

Vodní plocha, ze které potápěč snímek pořídil, je přístupná přes tunel dlouhý 25 metrů. Jeskyně je v oblasti jedním z nejpopulárnějších míst mezi potápěči. Bezpečno však uvnitř není. Tajemné místo si v posledních letech vyžádalo životy nejméně tří dobrodruhů.

"Podívejte se na tu fotografii. Je pořízená u břidlicového lomu Hodge Close. Potápěči tu umírali v podvodních tunelech, lezci se tu zabili při nešťastných pádech. Když si ten snímek pootočíte o 90 stupňů, uvidíte jasné kontury lebky," řekl Bardsley.

Foto: Profimedia.cz

Nic nevidíte? Možná byste si měli snímek pootočit.

"S tím snímkem jsem vůbec nemanipuloval. Je to děsivé, jak z nějakého filmu o Indiana Jonesovi. Všiml jsem si toho až ve chvíli, kdy jsem doma zpracovával snímky z ponoru," upřesnil potápěč.

V tomto období roku klesá teplota vody v zatopeném lomu až k šesti stupňům Celsia. Webové stránky lákající na tuto atrakci však případné zájemce jasně varují, že by měli zvážit své zkušenosti a schopnosti před případným ponorem. Upozorňují, že tři potápěči, kteří zde zahynuli, nebyli příliš zkušení.

Reklama

Výběr článků

Načítám