Hlavní obsah

Nejkrásnější šelma světa? Bílý lev zapózoval fotografovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedinečné snímky zachytil britský fotograf Simon Needham, jenž v Jihoafrické republice zvěčnil bílého lva. Vzácnou mutaci získávají lvi díky recesivnímu genu, a nejedná se tak o albíny.

Foto: Profimedia.cz

Bílý lev působí majestátně.

Článek

Lvího samce zachytil Needham v rezervaci Glen Garriff v jihoafrické provincii Free State. „Tyto snímky jsem pořídil, abych pomohl rezervaci s prezentací na sociálních sítích. Vždycky když vyfotím něco, čím můžu pomoci podpořit charitativní organizaci, je to skvělý pocit,” uvedl pětapadesátiletý fotograf.

Foto: Profimedia.cz

Fotky vznikly v Jihoafrické republice.

„Přilákat pozornost k dobročinným věcem může být obtížné, ale takto silné fotografie lidi zaujmou. Všechny ohrožené druhy zvířat potřebují naši pomoc, pokud chceme, aby tady byly i pro budoucí generace,” dodal fotograf.

Australan natočil extrémně vzácnou bílou velrybu

Koktejl

Bílí lvi jsou vzácnou mutací lvů afrických a jsou charakterističtí sníženou pigmentací, odborně nazývanou leucismus. Zatímco albinismus znamená, že tělo nedokáže tvořit pouze melanin, leucismus je ztrátou všech kožních pigmentů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám