Hlavní obsah

Negramotná Číňanka učila deset let ve škole

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HONG KONG

Obyvatelka Číny, která nikdy nechodila do školy, plných deset let pracovala jako učitelka. Teprve po dlouhé době byla její negramotnost odhalena. V pátek o tom informovala tamní média.

Foto: Jana Slováková

Hodonínská průmyslovka otevírá ve školním roce 2016/2017 dva technické obory

Článek

Podvod pětačtyřicetileté ženy objevili úředníci ze školské správy v okrese Lixin v provincii Anhui na východě Číny. Zjistili, že není absolutně schopná číst ani psát, napsal deník China Daily.

Podvodem k zaměstnání

Školští pracovníci poznamenali, že v zemi ročně zaznamenají poměrně velký počet nepravých vyučujících, kteří zfalšují příslušné dokumenty prokazující stupeň jejich vzdělání.

Tak získávají dobrou práci, která je v Číně relativně dobře placená oproti jiným povoláním. S učitelskou profesí je v zemi spojena rovněž řada sociálních výhod.

Související témata:

Související články

Každý pátý člověk na Zemi je negramotný

Rok od roku ubývá ve světě negramotných lidí. Potěšující zprávu přinesla ve čtvrtek organizace UNESCO s tím, že však stále je prostor ke zlepšení. Číst a psát...

Výběr článků

Načítám