Hlavní obsah

Na Valentýna se narodil téměř sedmikilový cvalík

Novinky, Dagmar Plecháčová
Tonghua

Pořádného valentýnského dárečku se dočkala maminka, která v čínském městě Tonghua v provincii Ťi-lin porodila chlapce s opravdu snadno zapamatovatelnými mírami. Dítě vážilo po narození 6,8 kilogramu a měřilo 68 centimetrů.

Foto: Profimedia.cz

Chlapec z Číny váží 6,8 kilogramu a měří 68 centimetrů.

Článek

Vlasatý cvalík, jehož jméno rodina neprozradila, vzhledem ke své výšce ani nemá příliš faldíků na těle, ale zato tvářičky má pořádné. Dokonce takové, že se v něm téměř ztrácí nosík i oči. Chlapec je však zcela zdravý a dává o sobě v porodnici pořádně vědět.

Foto: Profimedia.cz

Číňan měří stejně jako průměrné sedmiměsíční dítě.

Foto: Profimedia.cz

Na dítěti si každý všimne jeho kulatých tvářiček.

Novorozený Číňan však není takovým extrémním případem, jak by se mohlo zdát. V prosinci se v Brazílii narodila holčička, která vážila při výšce 60 centimetrů 7,1 kilogramu. Úctyhodná velikost a váha ale překvapila více lékaře a porodní asistentky než samotnou maminku, ta totiž již předtím přivedla na svět dvě téměř šestikilové děti. [celá zpráva]

Před necelými dvěma lety Indonésanka porodila chlapce vážícího dokonce 8,7 kilogramu. Dosavadním rekordmanem je však chlapec narozený roku 1955, jeho porodní váha byla neuvěřitelných 10,2 kilogramu.

Reklama

Výběr článků

Načítám