Hlavní obsah

Na Pankráci vzniká věž z lega, s více než 32 metry má být nejvyšší na světě

– Praha
Novinky, Tereza Seidlová

Pražská Pankrác se na několik dní proměnila v ráj všech příznivců lega. Od středy tu totiž z této stavebnice vzniká obří věž, která má svou výškou překonat světový rekord. Organizátoři předpokládají, že by se její vrchol měl vyšplhat přes 32 metrů.

Na Pankráci se staví obří věž z lega, měla by být nejvyšší na světě Video: Novinky

 
Článek

Stavba věže není českým výmyslem, jde o akci, která od roku 1988 probíhá po celém světě. “Už byla na více jak padesáti místech. Od té doby dosahujeme stále vyšších a vyšších věží. Od roku 1988 jsme zhruba na dvojnásobné výšce. Poslední rekord padl ve Windsoru v Anglii letos v červenci, a to 32 metrů a 16 centimetrů,“ řekla Novinkám Markéta Zahradníčková z marketingového oddělení Lego ČR.

Právě tento rekord se v Praze pokouší v následujících dnech pokořit stovky dobrovolníků. K dispozici mají stavitelé kolem půl milionu kostiček lega. Ty nanáší na konstrukce ve tvaru kříže, které následně technici z Dánska skládají na sebe. Celá stavba je zabezpečená kovovou konstrukcí a pěti lany. Zúčastnit se akce může každý, zatím ale spolupracují hlavně děti.

Věž by měla být hotová už tuto sobotu odpoledne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám