Hlavní obsah

Na mercedes ti kašlu, očkování máš? Seznamování zažije revoluci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pandemie koronaviru zasáhla ve velké míře mimo jiné seznamování. Zejména zástupci mladší generace, kteří spoléhají na mobilní aplikace, teď navíc budou mít možnost svým potenciálním protějškům sdělit, jestli už jsou očkování nebo se třeba chystají.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Možnost informovat ostatní o absolvovaném očkování zavedla mimo jiné aplikace Tinder, která patří celosvětově k nejpopulárnějším. Ve formě virtuální nálepky tak uživatel může zájemcům o seznámení dopředu sdělit svůj postoj k vakcinaci. K Tinderu se připojila také aplikace jako Hinge a webové stránky Match či Plenty Of Fish.

Celý proces je samozřejmě dobrovolný a nikdo nebude kontrolovat, zda se informace uvedená v profilu skutečně zakládá na pravdě. Omezovat se nebudou současné možnosti popisu sebe sama, takže dotyčný uživatel nadále může světu sdělit svoje záliby a koníčky či pár vět o sobě. Některé aplikace navíc kromě nálepek týkajících se absolvování očkování přidají i vzdělávací prvky.

Polyamorní Češka miluje orgasmy a svazování. Moderátor dostal nabídku

Podcasty a pořady

Aplikace Bumble pak umožňuje nastavit si ještě rozšířenější preference v době pandemie. Nastavíte si, zda chcete randit uvnitř nebo raději venku, zda vyžadujete po ostatních, aby ve vaší přítomnosti nosili roušku a podobně. Celá věc má za cíl eliminovat neshody při osobním setkání.

Z průzkumu mezi lidmi mladšími 30 let společnosti YouGov dokonce vyplývá, že až 31 procent dotazovaných by si raději vyrazilo s někým, kdo už byl očkovaný. Necelých třicet procent dotazovaných by na rande s někým, kdo zatím nebyl naočkovaný, nešlo vůbec.

Poslechněte si také novou epizodu podcastu Guláš, kde byla rovněž řeč o seznamovacích aplikacích. Hostem je sexuálně-politická anonymní glosátorka Rozvedená matka, kterou fádním popisem na Tinderu rozhodně nezaujmete. Užijte si pikantní poslech o sexu, polyamorii či právě seznamování v přehrávači níže. 

Podcast Guláš

Pravidelný přísun rozhovorů, které nemají žádnou škatulku. Před kamerou se s moderátorem Kubou Štěpánkem objevují hosté ze širokého společenského spektra. Naladíte každý druhý čtvrtek na Podcasty.cz, Spotify nebo Apple Podcasts.

Reklama

Výběr článků

Načítám