Hlavní obsah

Na letišti ve Varšavě zatkli 81letou ženu s pěti kilogramy heroinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celníci na letištích se s pašeráky drog setkávají celkem pravidelně, minulý týden se ale ti na polském letišti nestačili divit. Pět kilogramů heroinu totiž měla ve svém kufru jednaosmdesátiletá žena z Dánska.

Foto: Krajowa Administracja Skarbowa

Zatčená seniorka na varšavském letišti

Článek

Seniorka cestovala minulou neděli z Malawi a Keni přes Polsko do Kanady. Na varšavském mezinárodním letišti Frédérica Chopina si celníci povšimli neobvyklého itineráře ženy a také jejího neklidného chování.

Záhy se ukázalo, že v kufru s falešným dnem žena ukrývá na pět kilogramů heroinu v hodnotě zhruba 12 milionů korun. Dánka byla zadržena, nicméně popírá, že by o drogách v kufru věděla.

Podle Alexandry Skrzyniarzové, mluvčí Varšavské prokuratury, žena vypověděla, že kufr jí dali příbuzní v Africe. Měly v něm být suvenýry pro další členy rodiny žijící v Kanadě.

Pilot pašoval kokain za stovky milionů. Shodil ho na špatný dům

Koktejl

Dánské ministerstvo vnitra potvrdilo, že o incidentu ví a zadržené ženě poskytuje konzulární pomoc. Seniorce v Polsku hrozí za pašování drog až 15 let za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám