Hlavní obsah

Muž zjistil, že ho vydírá jeho jedenáctiletý syn. Chtěl se stát kyberzločincem

Minulý měsíc oznámil Rádžív Kumar z indického Ghaziabádu, že se stal obětí kyberzločinu. Neznámí útočníci mu prý nabourali e-mailovou schránku a nyní mu vyhrožují zveřejněním jeho soukromých a choulostivých fotografií, pokud nezaplatí. Policejní vyšetřování však záhy ukázalo, že za vším stojí jeho jedenáctiletý syn, který se chtěl stát kyberzločincem.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Policii muž řekl, že vyděrači po něm požadují výkupné ve výši 100 milionů rupií (zhruba 30 milionů korun). Informoval o tom server India Today.

Neznámí kyberzločinci oznamovali Kumarovi, že sledují každý jeho pohyb, mají jeho intimní fotografie a videa a pokud nezaplatí, tak, že tyto kompromitující materiály zveřejní. Kumar nadále policii sdělil, že hackeři ví o každém pohybu členů jeho rodiny a obtěžují je.

Syn ukradl otci sloní kly, zatčeni byli oba

Koktejl

Obyčejně je problém tyto zločince vypátrat, policisté ale zjistili, že „hackeři“ komunikují z IP adresy totožné s Kumarovou. Vyslechli tedy všechny členy rodiny včetně Kumarova jedenáctiletého syna.

K údivu policistů, a ještě většímu překvapení Kumarovu, se chlapec přiznal, že za vydíráním stojí on. Na YouTube sledoval videa o kyberkriminalitě a chtěl si vyzkoušet, jaké to je být hackerem. Podle India Today vyšetřování stále pokračuje. Jak se zachoval šokovaný otec, není známo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám