Hlavní obsah

Muž žádal o invalidní důchod. Poté ho natočili při triatlonu

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devětatřicetiletý Anthony Connor z britského Manchesteru si myslel, že si může dlouhodobě přilepšovat dávkami, na které neměl právo. Jenže tak dlouho "chodil se džbánem pro vodu", až jej někdo udal, že se účastní triatlonu, ač by podle všeho měl jen stěží chodit.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž se v roce 2010 zúčastnil triatlonuVideo: Department of Works and Pensions

 
Článek

Muž si na podvodných dávkách pomohl o 17 000 liber (asi 530 tisíc korun). Anthony Connor z hrabství Wythenshawe dostával peníze od té doby, co na sociálním úřadě nahlásil, že takřka nemůže chodit. Jenže někdo z jeho okolí se naštval a udal jej. Pracovníci magistrátu jej pak v září roku 2010 natočili při triatlonu.

Při něm podle serveru dailymail.co.uk za 2,5 hodiny urazil 5 kilometrů ve vodě, 40 kilometrů na kole a 10 kilometrů během.

Connor tvrdil, že utrpěl mrtvici, po které už nezvládá chodit do schodů ani ze schodů a jen s komplikacemi se sune po rovině. Tvrdil, že nemůže ani vejít do sprchy bez pomoci. Nelhal pouze v tom, že utrpěl mrtvici. To se roku 2006 doopravdy stalo. Jeho zdraví se mu však plně vrátilo, ale o tom již úřady neinformoval.

Brit se u soudu nyní přiznal, že změnu ve svém zdravotním stavu cíleně zatajil, a bude tak muset uhradit sumu, která mu byla vyplacena. Navíc má na krku obvinění z podvodu a hrozbu pobytu za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám