Hlavní obsah

Muž v létacím obleku prosvištěl rychlostí 160 km/h úzkou skalní štěrbinou

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeb Corliss je známý svými riskantními seskoky, kdy se ve speciální okřídlené kombinéze vrhá z nejrůznějších míst. Tentokrát americký milovník adrenalinu seskočil z helikoptéry a rychlostí kolem 160 kilometrů za hodinu proletěl jen několik metrů širokým prostorem mezi dvěma 300 metrů vysokými skalními velikány v čínské provincii Če-ťiang, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Jeb Corliss proletěl ve wingsuitu úzkou skalní štěrbinouVideo: Reuters

 
Článek

Seskok, který se odehrál v sobotu po čtvrté hodině místního času, byl podle zkušeného kaskadéra nejtěžší, k jakému se kdy odhodlal.

Obě skalní „věže“ jsou od sebe v nejširším místě vzdálené 20 metrů a v nejužším 3,5 metru. Vzhledem k rychlosti, jakou se ve svém létacím obleku wingsuit pohyboval, tak měl Corliss těžkou úlohu. I malá chyba by totiž znamenala smrt.

Američan ale tentokrát všechno zvládl na jedničku. Po průletu ihned otevřel padák a po chvíli bezpečně přistál. V rozhovoru s novináři poděkoval svým čínským hostitelům za vstřícnost a uvedl, že nechtěl zklamat své fanoušky.

„Jsem opravdu rád, že se to podařilo, protože to bylo hodně těžké. Byla to ta nejtěžší věc, jakou jsem kdy udělal. Nechtěl jsem nikoho zklamat,“ uvedl kaskadér.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž v obleku s křídly při seskoku narazil do skály, zlomil si obě nohy

Corliss má za sebou seskoky například z Eiffelovy věže, sochy Krista v Rio de Janeiru nebo dvojice mrakodrapů Petronas v Malajsii. I přes jeho zkušenosti se mu ale občas něco nepodaří. Naposledy to bylo loni v lednu, kdy si při seskoku ze Stolové hory zlomil nohy. Od vážnějšího zranění ho zachránily jeho zkušenosti. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám