Hlavní obsah

Muž házel starou lednici ze srázu a draze za to zaplatil

Novinky, akr
Madrid

Dělal si legraci z recyklace a draze za to zaplatil. Místo toho, aby se elektronických přístrojů zbavil jako normální člověk, rozhodl se Španěl pro vyhození přístrojů do přírody, informoval britský deník Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Španělská Civilní stráž na svém twitterovém účtu na konci července zveřejnila dvě videa, která zachycují, jak viník na stejném místě u silnice s námahou překlápí nejprve ledničku a potom pračku přes svodidla a pouští je ze srázu se slovy „Pojďme to zrecyklovat.“

Na záběrech je vidět jak mužův obličej, tak i poznávací značka přistavené dodávky, pro vyšetřovatele proto nebyl problém viníka vyhledat.

Odstrašující příklad

Výtržník musí zaplatit pokutu ve výši 50 000 dolarů (přes jeden milion korun). Kromě peněz ho ale jeho čin stál také velké fyzické úsilí, strážci zákona mu totiž nařídili, aby přístroje z propasti zase vytáhl.

Tím ovšem výčet trestů nejmenovaného muže nekončí. Firma zabývající se elektronickými zařízeními, ve které pracoval, se ho rozhodla vyhodit.

„Vyšetřování je stále otevřené, protože Civilní stráž zjistila, že společnost, pro kterou muž pracoval, by se také mohla podílet na zločinech proti přírodě,“ oznámila podle britského deníku The Daily Telegraph mluvčí Civilní stráže.

„Lituji toho, co jsem udělal, protože jsem kvůli tomu ztratil práci a zhoršilo to moje problémy s úzkostí,“ komentoval situaci muž pro server El Español.

Reklama

Výběr článků

Načítám