Hlavní obsah

Moderátor Honza Musil v televizi končí

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Dlouhá léta byl Honza Musil neodmyslitelně spojován s pořadem Sauna na TV Prima. Tomu je od letošních prázdnin konec. Po reorganizaci vysílacího schématu, kdy byly Sauny omezené pouze na dva dny v týdnu a ještě k tomu předtočené, byla celá redakce vyzvána, aby předložila nový projekt. Návrh podal i Honza Musil, ale vůbec prý netuší, co se s ním momentálně děje.

Foto: Jana Matějíková

Opravy výtluků ve Frýdku-Místku.

Článek

"Po konzultaci se svými kolegy, tedy dramaturgyní, scénáristy a hlavně s Monikou Valentovou a Tomášem Krejčířem, jsme se vlastně všichni rozhodli, že smlouvu, kterou jsme měli na Saunu, s televizí ukončíme. Pořady jsou předtočené a my nyní pouze dotáčíme střihový pořad, který se odvysílá 9. října. Pak ještě budeme mít poslední živou Saunu, která se odvysílá 18. prosince, a to bude derniéra Sauny po pěti letech vysílání," řekl Korzu Honza Musil.

Krainová, ne díky

"A mimochodem, já pořad Sauna - Někdo to rád horké mezi naše klasické Sauny nepočítám. Nic proti Simoně Krainové, ale já s tímto typem pořadu nechci být ztotožňován. Já jsem dělal klasickou publicistickou talk show, a chci, aby si to takto diváci pamatovali. Není vůbec žádné umění si povídat se známými osobnostmi. Jednak je znáte, jednak je o nich všude spousta informací, které jsou lehce dostupné, a vždycky se najde ještě další důvod k rozhovoru. Zpravidla to bývá nová deska, knížka, film, nebo představení v divadle. Tak to opravdu není můj styl," poznamenal Honza Musil.

Putování republikou

I když Honza Musil dal v televizi výpověď a momentálně se s televizí loučí, rozhodně by se nebránil dalším nabídkám. Byl by rád, kdyby se týkaly opět nějaké dobré talk show. V žádném případě nechce dělat zábavné nebo soutěžní pořady. Neloučí se ovšem se svými kolegy Monikou Valentovou a Tomášem Krejčířem.

"Myslíme si, že Sauny je škoda, a tak jsme se rozhodli, že v této práci budeme pokračovat ve výjezdovém pořadu, který jsme nazvali Potítko aneb Sauna trochu jinak. Budeme s ním jezdit po republice a myslím, že se diváci mohou těšit na dobrou zábavu. Chybět nebudou ani písničky a vždycky s sebou povezeme zajímavé hosty," prozradil. Honza Musil strávil v nejrůznějších televizích, ať už to byla kabelovka v Havířově a Ostravě, nebo TV Nova a TV Prima dvanáct let života. Je přesvědčený, že přišel čas si trochu odpočinout a rozmyslet si, jakým směrem se bude dále ubírat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám