Hlavní obsah

Mladý nadšenec bude trénovat nejhorší fotbalovou reprezentaci na světě

– Pohnpei
Novinky, Jakub Kynčl

Britský amatérský fotbalista se odhodlal ke kroku do neznáma a přijal pozici kouče pravděpodobně nejhorší fotbalové reprezentace na světě. Pětadvacetiletý Paul Watson se stal trenérem tichomořského ostrova Pohnpei, který obývá celkem 34 000 osob. Jejich národní tým ještě nikdy nevyhrál ani zápas a jeho nejlepším výsledkem je prohra 4:5 se sousedním rivalským ostrovem Yap.

Foto: Profimedia.cz

Ostrov Pohnpei chce být soupeřem pro jiné státy, realita je však zatím jiná.

Článek

Navzdory nedávné devastační prohře s Guamem 1:16 jsou sportovní novinář Paul Watson a jeho kamarád ze studií Matthew Conrad (oba 25) optimisty. Londýnská dvojice začne trénovat Pohnpei od 17. září a první přátelské zápasy budou na programu až počátkem roku 2010. Za své angažmá nebudou požadovat žádný plat.

Paul Watson uvedl, že si uvědomuje, že ho čeká těžká řehole. "Jeden z mých hráčů to má na hřiště deset kilometrů pěšky a nevlastní ani pár bot," okomentoval stávající situaci Watson. O tom, že země nemá ve stávající chvíli trenéra a hledá někoho nového, se prý dozvěděl úplnou náhodou.

"Tamější hráči mají hodně surového talentu, ale zatím ještě žádný zápas nevyhráli. Jednou prohráli se sousedním Yapem 4:5 po penaltách, tak to se počítá skoro jako vítězství," smál se Watson a dodal, že v současné době jsou asi nejhorším týmem světa. Myslí si však, že tomu tak nebude na dlouho. 

Extrémní vlhkost

"Jsou to opravdoví nadšenci. Vezměte si, že jeden chodi 10 kilometrů na trénink a zase zpět a to nemá ani boty. To je důvod, proč máme zájem jim trochu pomoci. Chceme sehnat nějaké sponzory, aby jim darovali boty či dres pak se uvidí," uvedl Watson, který se stal nejmladším trenérem fotbalové reprezentace na světě.

PohnPei je jedním ze čtyř států mikronéské federace a je zajímavý tím, že má třetí nejvlhčí klima na světě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám