Hlavní obsah

Mistrovství světa o nejlepší nealkoholický koktejl vyhrál v Karlových Varech Martin Vogeltanz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítězem Mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů Mattoni Grand Drink 2024, které se konalo v sobotu 4. května jako součást zahájení lázeňské sezony v Karlových Varech, se stal mezi devatenácti špičkovými barmany z celého světa zástupce Česka Martin Vogeltanz s koktejlem Nature.

Barmanská soutěžVideo: Rudolf Voleman, Novinky

 
Článek

Kromě titulu mistra světa získal také finanční odměnu deset tisíc dolarů, tedy zhruba 230 tisíc korun. Vítězný koktejl bude letos v nabídce Mattoni barů na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Deník Právo a Novinky.cz jsou hlavními mediálními partnery festivalu.

Foto: Mattoni Grand Drink

Mistr světa při míchání svého vítězného nealkoholického nápoje Nature Martin Vogeltanz

„Barmanských soutěží se účastním už patnáct let, a když jsem připravoval tenhle koktejl, manželka mi řekla, že jí konečně jeden drink ode mě chutná. Myslím si, že to pro mě bude nezapomenutelný koktejl a samozřejmě nezapomenutelný den. Jsem moc rád, že se mi to povedlo,“ uvedl vítěz soutěže, který kromě karlovarské minerální vody použil i netradiční ingredience, jako je fresh z trávy či libeček.

Foto: Mattoni Grand Drink

Mistr světa v míchání nealkoholických nápojů Martin Vogeltanz

Světové finále barmanské soutěže se uskutečnilo na náplavce u hotelu Thermal. Účastnili se jej barmani z celého světa, včetně zástupců exotických zemí, jako Macao či Uruguay. Vítězný Vogeltanz byl jediným českým zástupcem v soutěži. Vítěze vybírala odborná porota složená z prezidentů jednotlivých členských států Mezinárodní barmanské asociace IBA.

Foto: Mattoni Grand Drink

První tři ze soutěže Martin Vogeltanz, Česká republika, drink Nature, druhý Laur Ihermann z Estonska a vpravo třetí Matthew Ayrey ze Švýcarska

Soutěžící barmani měli za úkol namíchat originální nealkoholický koktejl, jenž musí být snadno připravitelný, splňovat kritéria zdravého a moderního nízkoenergetického míchaného drinku, a to v časovém limitu šesti minut. Nedílnou součástí každého soutěžního koktejlu je minerální voda Mattoni, pro kterou jsou Karlovy Vary domovem. Program barmanského mistrovství světa oživil moderátor Libor Bouček a jedinečná bubenická show v podání známého uskupení Wild Sticks.

„Letošní ročník soutěže potvrdil aktuální trend v oblasti nealkoholických koktejlů, a tím je minimalismus. Soutěžící často používali jednoduché a čisté produkty, a díky tomu bylo v soutěži asi rekordní množství čirých nebo jen lehce zabarvených koktejlů. Zároveň se začaly objevovat i velmi inovativní ingredience, které drinkům dodaly opravdu netradiční chutě. Právě na to správně vsadil i Martin Vogeltanz,“ doplnil prezident České barmanské asociace Aleš Svojanovský.

Související témata:

Výběr článků

Načítám