Hlavní obsah

Milovníci zvířat v USA uspořádali sbírku na statečného pejska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CLEARLAKE

Desetiměsíční Dosha je sice pes, ale životů má možná tolik jako kočka. Přežil srážku s automobilem, střelbu policisty i dvě hodiny v lednici. Zdá se, že se z toho všeho nakonec vylízal, protože už začal zase jíst a pod dohledem veterinářů se mu daří dobře. A bude ještě líp, jelikož američtí milovníci zvířat na něj uspořádali sbírku.

Foto: Michaela Mitáčková

Během zábavného dne pro děti byl veřejnosti poprvé přístupný i golf v zámeckém parku.

Článek

Vše začalo jednoho kalifornského rána, když se Dosha vykradl z pozemku svého pána v Clearlaku, severně od San Franciska. Porazilo ho auto a Dosha zůstal ležet na kraji silnice. Lidé zavolali policisty, ale nikdo nebyl schopen říci, komu pejsek patří. Policista Bob MacDonald usoudil, že je Dosha smrtelně raněný, a z milosti ho střelil do hlavy. Strefil se pod pravé oko.

Pak přišli na řadu odklízeči mrtvé zvěře a Doshu uložili do lednice v jednom psím útulku. Jeho ředitelka Denise Johnsonová se po dvou hodinách o podivném psím příběhu dověděla a rozhodla se, že se na Doshu podívá. "Šla jsem do lednice. Dosha byl živ, ale byla mu velká zima," říká.

Následoval úprk k veterináři. Ten zjistil, že pejsek nemá nic zlomeného, ale že je podchlazen. Vyjmul kulku, Dosha mezitím roztál a začal se zajímat o jídlo. Větší zájem je teď o MacDonalda. Jeho nadřízení se ho sice zastávají, protože raněný pes je prý nebezpečný pes, ale ochránci zvířat jsou jiného názoru. Dosha na to vše zírá a vypadá to, že má před sebou mnoho psích let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám