Hlavní obsah

Milionář neodkáže dětem skoro nic. Chce je tím motivovat k práci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dave Fishwick se k milionovému jmění dopracoval od nuly a po smrti ho hodlá téměř celé rozdat. Na základě vlastní zkušenosti totiž chce, aby jeho děti měly v životě motivaci pracovat.

Foto: Profimedia.cz

Dave Fishwick

Článek

Dave Fishwick je sice Angličan, ale zároveň také ztělesnění amerického snu. Pracoval jako prodejce mikrobusů a v roce 2008, v období finanční krize, se rozhodl založit vlastní peněžní ústav Burnley Savings and Loans. Prostřednictvím této společnosti pak pomáhá s financemi zejména firmám ze severoanglického Burnley a okolí.

Je si však dobře vědom, jaká cesta k tomu vedla, a chce, aby i jeho děti poznaly skutečnou práci a nespoléhaly se jen na otcovo jmění. „Až zemřu, chystám se rozdat 99 procent svého majetku, i když doufám, že to bude až za dlouho,“ řekl listu Daily Star a dodal, že nechce potomky zatěžovat svým bohatstvím.

„Je důležité, abyste měli pracovní morálku. A myslím, že díky tvrdé práci se dostanete tam, kde si vás i najde štěstí,“ upřesňuje s tím, že jeho děti s jeho přístupem ne vždy zcela souhlasí. „Ale jsou to hodné děti,“ dodává. Sám kdysi měl dokonce tři zaměstnání a to jej podle jeho slov z hlediska přístupu k práci velmi zocelilo.

Práce podle něj navíc naučí lidi vážit si peněz. „Je velmi důležité, aby děti tvrdě pracovaly. Viděl jsem spoustu lidí, kteří se stali úspěšnými a bohatými a své děti rozmazlovali. Ale ty pak vůbec nerozuměly penězům,“ popisuje svá zjištění.

Jeho příběh zaujal i filmaře. Netflix totiž 16. ledna uvedl film Bank of Dave, jenž je přímo inspirován kariérou tohoto „lidového milionáře“.

Miliardář poslal 10 tisíc zaměstnanců s rodinami na tři dny do Disney Worldu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám