Hlavní obsah

Michael Jackson - neplatič daní s požehnáním úřadů

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEVERLAND

Dlouhé roky si mohl zpěvák Michael Jackson mnout potěšeně ruce nad nulovou daní z nemovitosti vyměřenou kalifornskými úřady. Pozdě, ale přece úředníci zjistili, že v případě Jacksonova ranče Neverlandu pochybili. A tak se teď s ním budou snažit dohodnout na doplatku. Jen za letošní rok daň činí 123 tisíc dolarů.

Foto: Jindřich Krisl

Martin Vokurka

Článek

Lidé z finančního úřadu na svoji chybu přišli při kontrole, kterou v Michaelově království uskutečnili před pěti měsíci.

"Zjistili jsme, že pan Jackson byl bezdůvodně osvobozen od daně z nemovitosti," přiznala televizní stanici ABC kontrolorka Naomi Schwartzová. Zmatek kolem placení daně vznikl podle jejích slov v době, kdy zpěvák žádal o vyjmutí svého domu, zoologické zahrady a zábavního parku ze zemědělského ochranného programu.

Letos už asi zaplatí

"Snažíme se na způsob užívání zemědělské půdy co nejlépe dohlížet. Občas se ale najdou případy, kdy je tato půda využívána naprosto jiným způsobem, než by měla být. Právě to je problém pana Jacksona," upřesnila Schwartzová.

Ačkoliv se Jackson bude podle všeho snažit svůj majetek udržet v kategorii zemědělské půdy, která je od plateb osvobozena, úřady mu za letošní rok již daň vyměřily. Má činit 123 tisíc dolarů (asi 3,7 mil. Kč), což odpovídá jednomu procentu z hodnoty veškerých pozemků na Neverlandu, která se pohybuje mezi dvanácti a třinácti miliony dolarů.

Reklama

Výběr článků

Načítám