Hlavní obsah

Michael Jackson musí zavřít Neverland

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS OLIVOS

Kalifornské úřady nařídily ve čtvrtek popovému zpěvákovi Michaelu Jacksonovi, aby uzavřel svůj ranč Neverland, a vyměřily mu pokutu 169 000 dolarů (přes čtyři milióny korun). Důvodem je fakt, že neplatil zaměstnancům ranče mzdu a pojištění.

Článek

Kalifornský úřad pro pracovní vztahy se rozhodl poté, co jeden zaměstnanec ranče nahlásil, že jeho spolupracovník, který se zranil, nemá požadované zdravotní pojištění.

Jackson a jeho rodina může v Neverlandu stále bydlet. Stejně tak se může odvolat, případně ranč otevřít po zaplacení pojistného, uvedl mluvčí úřadu Dean Fryer. Pokud nezaplatí zaměstnancům zpětně mzdu, může ho stát Kalifornie zažalovat.

Sedmačtyřicetiletý Jackson byl loni v červnu osvobozen od žaloby ze sexuálního zneužívání mladistvých. Většinu času od té doby tráví v Bahrajnu, a proto také ve čtvrtek v Neverlandu nebyl.

Na usedlosti o rozloze 1040 hektarů jsou pouťové atrakce a zoologická zahrada se slony, žirafami, tygry, krokodýlem a dalšími zvířaty. Fryer řekl, že již byly informovány místní organizace na ochranu zvířat, aby se o Jacksonovo zoo postaraly.

Jackson dostal ve čtvrtek pokutu 69 000 dolarů, tedy 1000 dolarů za každého zaměstnance, jehož zdravotní pojištění je již neplatné. Kromě toho musí zaplatit pokutu 100 000 dolarů za to, že nejméně 30 zaměstnancům nezaplatil od prosince mzdu. Navíc musí nevyplacené mzdy vyrovnat částkou 306 000 dolarů.

Už při loňském procesu obžaloba tvrdila, že zpěvák má velké dluhy.

Reklama

Související články

Michael Jackson je na mizině

Americký zpěvák Michael Jackson si spokojeně užívá v Bahrajnu, kam se nedávno uchýlil, aby si odpočinul po zdlouhavém soudním procesu, který nedávno...

Michael Jackson se obrací na islám

Americký popový zpěvák Michael Jackson, který byl nedávno zproštěn obvinění ze sexuálního obtěžování nezletilého, podnítil spekulace, že konvertuje k islámu...

Výběr článků

Načítám