Hlavní obsah

Medvědice se dvěma mláďaty uvízla na stromě v centru Starého Smokovce

Právo, ivi
Starý Smokovec
Aktualizováno

V centru slovenského města Starý Smokovec ve čtvrtek v noci uvízla na stromě medvědice se dvěma medvíďaty. Přivolaným hasičům se je nepodařilo dostat dolů. Policie musela evakuovat okolí. V pátek odpoledne medvědice nakrmila mláďata a slezla. Její potomci ale dlouho zůstávali na stromě. Medvědice se pro ně ale v pátek večer vrátila a odvedla je zpět do lesa, uvedla televize Markíza.

Foto: TV Markíza, Právo

Medvědice se bojí dolů.

Článek

Medvědici s mláďaty objevili na stromě v pátek ráno právě dělníci, kteří pracují na rekonstrukci nedaleké budovy. Agentura TASR uvedla, že přivolaní hasiči se snažili zvířata dostat ze stromu pomocí proudu vody. Hrozilo však, že medvíďata spadnou, proto byl zásah ukončen.

Foto: TV Markíza, Profimedia.cz

V okolí se pohybuje značné množství lidí, kteří si chtějí zvířata vyfotografovat. Policisté proto ohradili okolí páskou.

Zvířata se podle televize Markíza několik dní pohybovala v okolí Bílikovy chaty. Ochranáři si jejich útěk do města vysvětlují tak, že je možná pronásledoval samec. „Pravděpodobně je něco vyplašilo. Apeluji na obyvatele, aby je zbytečně nevyrušovali,“ řekl ředitel správy Tatranského národního parku Pavol Majko.

Reklama

Výběr článků

Načítám